Gemeente Amsterdam

Commissie Omgevingskwaliteit De Schoonheid van Amsterdam

Welstandsgegevens voor dit adres


ZEEBURGERDIJK 801

 
Zaaknummer: 44399
Aanvraagnummer:
Advies aan: Oost
 
Voorinformatie - - overige
Behandeld: 14-09-2005 door Commissie II


Geen bezwaar, onder voorwaarde.
Als beleidskader geldt hier de Welstandsnota Zeeburg 2004, "Zeeburg in beeld", deel III Gebiedsgerichte criteria, 3.3. Nieuwe Indische Buurt - Gordel '20 - '40. Conform bijgevoegde welstandskaart is dit pand gewaardeerd als architectuurorde 1. Voor de beoordeling van het bouwplan wordt gebruik gemaakt van de schema's en aanwijzingen zoals opgenomen in de Atlas Gordel '20 - '40.
Orde 1 wil zeggen: de geregistreerde en beoogde Rijks- en Gemeentelijke monumenten. Hiervoor geldt: restauratieve aanpak van het casco; beschermd volgens de Monumentenwet (1988). Reconstructie van de oorspronkelijke bouwmassa, straatgevel, achtergevel en kap.
Het plan behelst het aanbrengen van een stalen kraanbaan op zeven kolommen, waaraan een mobiele grijper/reiniger is bevestigd. De grijper/reiniger heeft de functie om de kroosroosters bij de inlaatopeningen van het gemaal regelmatig te reinigen.
De voorgestelde voorziening staat vrij van het gebouw en wordt geplaatst op de aanwezige betonconstructie, waardoor het gebouw in materiele zin niet wordt aangetast. Naar mening van de commissie voegt de voorziening zich bovendien redelijk in het industrieel/waterbouwkundige karakter van het gemaal. Zij is dan ook akkoord met het plan, maar stelt als voorwaarde, dat de kleur van de kraanbaan overeenkomstig de kleur van het aanwezige staalwerk uitgevoerd dient te worden.

Voorinformatie - - overige
Behandeld: 17-08-2005 door Commissie II


Aanhouden. Om advies naar bMA.

Adres

Amsterdam Zeeburgerdijk 801

Criteria zoeken

Adviezen zoeken