Gemeente Amsterdam

Commissie Omgevingskwaliteit De Schoonheid van Amsterdam

Welstandsgegevens voor dit adres


ZEEBURGERDIJK 55

 
Zaaknummer: 47951
Aanvraagnummer:
Advies aan: Oost
 
Bouwaanvraag - - kozijnvervanging(en)
Behandeld: 06-12-2006 door Commissie II

Bezwaar
Als beleidskader geldt hier de Welstandsnota Zeeburg 2004, "Zeeburg in beeld", deel III Gebiedsgerichte criteria, 3.2. Oude Indische Buurt - 19e eeuwse Ring. Voor de beoordeling van het bouwplan wordt gebruik gemaakt van de schema's en aanwijzingen zoals opgenomen in de Atlas 19e eeuwse Ring. Conform de bijbehorende welstandskaart is dit pand gewaardeerd als architectuurorde 3 en voor dit pand gelden de welstandscriteria op het bijzonder niveau.
De oorspronkelijke, houten kozijnen van deze panden worden vervangen door kunststof kozijnen.
Wat detaillering betreft dient daarbij conform de richtlijnen uitgegaan te worden van materialen van vergelijkbare of hogere kwaliteit dan de oorspronkelijke toegepaste.
De kunststof kozijnen wijken in hun profilering, omvang, vorm en textuur aanzienlijk af van de bestaande houten kozijnen. Door al deze afwijkingen ontstaat een gevelbeeld dat de structuur van de gevel van deze woningen te grof maakt. Bovendien harmoniëren deze panden niet meer met de overige panden in deze straat c.q. buurt.
De welstand van deze panden wordt nu in ernstige mate aangetast, met alle nadelige gevolgen voor het beeld en de beleving van dit deel van de stad.

Bouwaanvraag - - kozijnvervanging(en)
Behandeld: 11-10-2006 door Commissie II


Aanhouden. Niet ontvankelijk.

Adres

Amsterdam Zeeburgerdijk 55 1

Criteria zoeken

Adviezen zoeken