Gemeente Amsterdam

Commissie Omgevingskwaliteit De Schoonheid van Amsterdam

Welstandsgegevens voor dit adres


ZEEBURGERDIJK 54

 
Zaaknummer: 51709
Aanvraagnummer:
Advies aan: Oost
 
Bouwaanvraag - - reclame
Behandeld: 09-04-2008 door Commissie II A

Geen Bezwaar

Bouwaanvraag - - reclame
Behandeld: 27-02-2008 door Commissie II A

Bezwaar
Als beleidskader geldt hier de Welstandsnota Zeeburg 2004, "Zeeburg in beeld", deel III Gebiedsgerichte criteria, 3.2. Oude Indische Buurt - 19e eeuwse Ring en de nota reclamebeleid van het stadsdeel Zeeburg. Conform bijgevoegde welstandskaart gelden voor dit pand de welstandscriteria op het bijzonder niveau.
Als richtlijn geldt dat reclame alleen is toegestaan indien dit geen afbreuk doet aan de eigen identiteit en uitstraling.
Het voorstel betreft het plaatsen van een banier op de voorgevel van het hoekpand en van een plat bord op de zijgevel.
Ondanks dat de maatvoering en detaillering niet is aangegeven kan geconstateerd worden dat zowel het voorgestelde banier als ook het platte bord niet voldoen aan de reclamerichtlijnen, ondermeer artikel 12 en 13. Een reclame-uiting mag niet hoger dan 5 meter boven straatniveau worden aangebracht en niet boven de vloer van de eerste verdieping. De afmeting van het banier is bovendien te groot. Ook is de plaatsing van het platte bord vreemd en willekeurig.
Vanuit de beeldkwaliteit van de architectuur en van de openbare ruimte zijn banieren, anders dan voor tijdelijke, culturele evenementen en op door de gemeente nader aan te geven plaatsen niet wenselijk. De voorgestelde reclame-uitingen leiden tot een verstoring van het historische straat- en gevelbeeld. Geadviseerd wordt om in plaats van een banier, aan of op het gebouw nabij de hoofdtoegang een kwalitatief goed vormgegeven naambord van bescheiden afmeting aan te brengen.

Adres

Amsterdam Zeeburgerdijk 54

Criteria zoeken

Adviezen zoeken