Gemeente Amsterdam

Commissie Omgevingskwaliteit De Schoonheid van Amsterdam

Welstandsgegevens voor dit adres


ZEEBURGERDIJK 7

 
Zaaknummer: 57039
Aanvraagnummer:
Advies aan: Oost
 
Bouwaanvraag - - balkon(s)
Behandeld: 14-07-2010 door Commissie II A

Geen Bezwaar

Bouwaanvraag - - balkon(s)
Behandeld: 02-06-2010 door Commissie II A

Bezwaar
De positie van de trap is gewijzigd, deze loopt evenwijdig aan de toekomstige uitbouw. De eerder geformuleerde bezwaren blijven gehandhaafd. Op de tekening is aangegeven dat het bestaande hekwerk gehandhaafd blijft. Dit is echter geen spijlenhekwerk. De trap van het terras naar de tuin is atypisch en een dominant element aan de achtergevel. Gezien de ligging nabij de brug is de achtergevel goed zichtbaar vanuit de openbare ruimte. Het voorstel leidt tot een vanuit de openbare ruimte zichtbare verstoring van het ensemble en is niet passend bij de karakteristiek van het pand.

Bouwaanvraag - - balkon(s)
Behandeld: 27-01-2010 door Commissie II A

Bezwaar
Als beleidskader geldt de Welstandsnota Oost/Watergraafsmeer en de bijbehorende ordekaarten. Deze geeft voor dit pand orde 3 aan.
Orde 3 wil zeggen: handhaven van de oorspronkelijke karakteristiek. Het pand vormt een ensemble met Zeeburgerdijk 9.
Het plan behelst het uitbreiden van een balkon tot 2,3 meter met dichte zijwanden en het aanbrengen van een trap.
De tekeningen van de bestaande toestand komen niet overeen met de foto's. Ook ontbreekt een gevelaanzicht van de nieuwe situatie. Op voorhand kan echter al aangegeven worden dat het voorstel niet voldoet aan het geldende beleid. Het balkon is door de vormgeving met dichte zijwanden en een planken hekwerk, in combinatie met de diepte, erg dominant en grootschalig. Dit balkon wordt aangebracht op een uitbouw, derhalve gaat het om een dakterras. De trap van het terras naar de tuin is atypisch en van zeer lage kwaliteit.
Bovendien is vanwege de ligging nabij de brug de achtergevel goed zichtbaar vanuit de openbare ruimte. Het voorstel leidt tot een, vanuit de openbare ruimte zichtbare, verstoring van het ensemble en is door maat en vormgeving niet passend bij de karakteristiek van het pand.

Adres

Amsterdam Zeeburgerdijk 7 1A

Criteria zoeken

Adviezen zoeken